De energiemodule bedien je door middel van het display in de woonkamer. De thermostaat en de ventilatie stel je eenvoudig naar eigen wens in op het display of je kiest uit de voorgeprogrammeerde standen. Het display geeft je verder feedback over opwekking en verbruik van energie en luchtkwaliteit in de woning. Het verbruik is opgedeeld in huishoudelijk verbruik, gebouw gebonden en verbruik voor het verwarmen van water. Het verbruik en de opwek zijn af te lezen per maand en per jaar.

Het totale energieverbruik – van de huidige maand – is zichtbaar door middel van een batterij op het eerste scherm. De kleur van de batterij verandert naar mate het verbruik hoger wordt. Aan het begin van de maand is de batterij vol (groen). Naarmate de maand vordert loopt de batterij ‘leeg’; de kleur verandert naar oranje en later naar rood. Dit betekent niet dat er geen elektriciteit meer beschikbaar is. Het tweede scherm geeft meer gedetailleerde informatie over opwekking en verbruik van energie.

De energiemodule en het display zijn voorzien van sensoren voor het meten van onder andere temperatuur, luchtvochtigheid, Co2 , energieverbruik en opwekking. De sensoren zorgen voor de informatie op het display en het optimaal functioneren van de energiemodule. Op het display krijg je een melding wanneer je de filters van het ventilatiesysteem moet vervangen. 

In geval van een calamiteit – wanneer ramen en deuren gesloten moeten blijven – zet je het ventilatiesysteem in één keer uit op het display. De andere systemen van de module blijven werken dus je woning blijft verwarmd en je kunt ook warm water blijven gebruiken.