Bedieningsdisplay niet meer leverbaar
Elektronica chips voor het display wereldwijd niet leverbaar
Het bedieningsdisplay van de energiemodule voor uw woning bevat een elektronische chip welke essentieel is voor het functioneren van het bedieningspaneel. Wereldwijd zijn er leveringsproblemen voor deze chip. De leveringsproblemen hebben gevolgen voor uw woning. Het bedieningspaneel kan niet meer geproduceerd worden en dus ook niet meer gemonteerd worden in uw woning.
In de 3de week van September van dit jaar kreeg Factory Zero de bevestiging dat de geplande leveringen van het display doorgang zouden hebben. Een week later werden wij helaas onaangenaam verrast door de leverancier met het bericht dat de levering in ieder geval is uitgesteld tot begin 2023. We betreuren de ontstane situatie maar het is een voldongen feit en overmacht.
Functionaliteit
Om vanuit de ontstane situatie tot oplossingen te komen is er een team samengesteld. Het doel is om uw woning zonder verlies van functionaliteit op te leveren. Wij zijn blij dat wij in een korte periode wel tot een oplossing zijn gekomen om de woning op te leveren waarbij de functionaliteit van het systeem gewaarborgd blijft.
Op dezelfde plek waar het Factory Zero display geplaatst zou worden wordt de thermostaat van Mitsubishi geplaatst. Hiermee kunt u de verwarming hoger en lager zetten. Ook leest u hier de binnentemperatuur op af.
Het ventilatiesysteem wordt automatisch gestuurd op basis van CO2 en luchtvochtigheid. Met de draadloze ventilatieschakelaar van Brink zet u het ventilatiesysteem handmatig hoger of lager. Deze bediening en functionaliteiten zijn gelijk aan het display. Voordeel is wel dat u vrij bent om de positie van deze bediening naar eigen inzicht en wens te bepalen. Bijkomend voordeel is ook dat dit element u met een led-lampje waarschuwt wanneer de filters vervangen moeten worden.
Om inzicht te krijgen in uw verbruik heeft Factory Zero nu een online portal opgesteld. Via een online portal heeft u inzicht in de opwek en het verbruik van energie. U ziet deze gegevens per dag, week, maand of jaar. U kunt ook een vergelijking maken met de vorige maand of het vorige jaar.
Inloggegevens portal opvragen
Na ontvangst van de sleutels stuurt u een e-mail naar service@factoryzero.nl met uw naam en adresgegevens. Zet in het onderwerp ‘aanvraag inloggegevens’. U ontvangt de inloggegevens voor uw adres.
Bij een NL-Alert, als ramen en deuren gesloten moeten worden, moet de automaat van de ventilatie uitgeschakeld worden op de energiemodule. In de handleiding staat omschreven hoe u dit doet: https://consumenten.factoryzero.nl/handleiding/
Alle functionaliteiten zijn en blijven beschikbaar zoals hierboven is beschreven. Het systeem blijft ook op afstand benaderbaar voor beheer op afstand en voor het updaten van het systeem. Er zijn dan ook geen functies die de alternatieve bediening niet heeft.
In de uitvoering met het Factory Zero display is het niet mogelijk het display te vervangen door een alternatieve thermostaat zoals bijvoorbeeld NEST. Door de nieuwe aanpassingen is dit nu wel mogelijk. De keuze is aan u. Het kan maar hoeft niet.
De oplossing kan als vaste oplossing gezien worden omdat er géén functionaliteiten verloren gaan. Echter zijn er nog géén alternatieven. We hebben alleen de verwachting dat de displays begin 2023 leverbaar zijn maar dat is niet zeker. Op dit moment ontwikkelen we alternatieven om het huidige display te kunnen vervangen. Als er een nieuwe oplossing is of wanneer het huidige display weer beschikbaar komt gaan we dit communiceren. Omdat we nog niet weten wat de oplossing is of gaat worden is er ook nog niets bekend over eventuele kosten.
Energiezuinige woning
Door erg goede isolatie van de muren, vloeren, daken en ramen van de woning is er weinig energie nodig om de woning te verwarmen en (optioneel*) te koelen. De energie die gebruikt wordt in de woning wordt zoveel mogelijk duurzaam opgewekt door zonnepanelen op de woning.
*Koelfunctie is alleen als betaalde optie beschikbaar en alleen mogelijk als er een geschikte afgifte installatie in de woning aanwezig is. Voor informatie mail service@factoryzero.nl.
Door erg goede isolatie blijft de woning in de winter langer warm en in de zomer langer koel. Ook is er nauwelijks overlast van geluid van buiten of van tocht en vocht. Naast comfort zorgt de energiezuinige woning dus ook voor een gezonder leefklimaat.
Er wordt minder energie verbruikt en bespaard op vastrecht- en netwerkkosten (door vervallen van gasaansluiting). Als het klimaat gedurende het jaar niet teveel afwijkt van normaal en er energiezuinig geleefd wordt kun je wellicht volledig in eigen energie voorzien (bezien over een kalenderjaar).
Ja, er wordt minder fossiele brandstof gebruikt waardoor er minder CO2 uitgestoten wordt. Daarnaast voorzien zonnepanelen de woning van duurzaam opgwekte energie.
De aanvraag van subsidies is verschillend per gemeente. Check het gemeenteloket voor de eisen van jouw gemeente.
Energie
De zonnepanelen wekken overdag energie op, ook wanneer het bewolkt is. Hoe meer licht, hoe meer energie er wordt opgewekt. De zonnepanelen zijn aangesloten op een omvormer die de zonne-energie omzet in bruikbare stroom. Deze stroom is direct beschikbaar voor de woning en huishoudelijk gebruik.
Een zonnepaneel bestaat uit zonnecellen gemaakt van materiaal dat stroom geleidt als er licht op schijnt. Als er licht op het zonnepaneel schijnt, ontstaat er een elektrische stroom tussen de positieve lading bovenop de cel en de negatieve lading eronder. Dit heet gelijkstroom.
De omvormer zet de door de zonnepanelen opgewekte zonne-energie om in bruikbare energie in de woning. Dit is dezelfde elektriciteit als via een wandcontactdoos verkregen wordt. De omvormer werkt alleen overdag als de zonnepanelen genoeg energie leveren. Opgewekte energie die niet direct wordt verbruikt wordt teruggeleverd aan het energiebedrijf, dit heet ‘salderen’.
Nee, dit mag niet. Door de zeer hoge voltages en de aard van de stroom is het levensgevaarlijk om als ondeskundige zelf te klussen aan het systeem. Als je zelf klust aan de zonnepanelen vervalt tevens de garantie. Ook kunnen de energiekosten enorm stijgen.
Nee, dat kan niet. Bij een stroomstoring schakelt de omvormer uit. Zonder omvormer wordt er geen stroom omgezet van de zonnepanelen naar de woning.
Stuur een e-mail naar service@factoryzero.nl met je naam, adres, telefoonnummer en omschrijving van de melding.
Ja, een energieleverancier blijft nodig omdat iedere energiezuinige woning een aansluiting op het elektriciteitsnet heeft. De aansluiting blijft nodig omdat de zonnepanelen niet op elk moment van de dag (genoeg) elektriciteit opwekken als dat er in de woning aan elektriciteit gebruikt wordt. In de winter wordt meer elektriciteit gebruikt dan de zonnepanelen opwekken. Je gebruikt dan elektriciteit van het net. In de zomer wekken de zonnepanelen meer op dan je gebruikt. Dan lever je energie aan het net.
Nee, in een energiezuinige woning wordt gekookt op een elektrische kookplaat. Deze kookplaat kan traditioneel elektrisch, keramisch of inductie zijn. Kies je voor inductie dan kook je sneller dan op gas. Dit fornuis is duurder in aanschaf maar heeft een hoog rendement. Voor elektrisch koken heb je vaak nieuwe pannen nodig.
Gasloos koken is veiliger, energiezuiniger en schoner. De kookplaat is gemakkelijk schoon te maken. Je haalt een doekje over de glasplaat heen en de kookplaat is weer schoon.
Je kunt energie – en daarmee geld – besparen door minder vaak een raam open te zetten, de thermostaat lager te zetten of door korter of minder vaak te douchen. Je kan bij aanschaf ook kiezen voor led-lampen, led-televisie en zuinige huishoudelijke apparaten. Als je een oude koelkast vervangt voor een koelkast met A+++ label ga je minder energie verbruiken.
De Energiemodule (iCEM)
Het is een compacte, complete kern gevuld met installaties. Deze kern voorziet de woning van warmte, warm tapwater en verse lucht.
De energiemodule zorgt voor gecontroleerde ventilatie, ruimteverwarming en warm tapwater. De energiemodule kan zijn uitgevoerd met een omvormer waarop zonnepanelen zijn aangesloten die zonne-energie opwekken.
Warmtepomp: maakt water warm voor verwarming van de woning en warm tapwater
Buffervat: vat waarin water op temperatuur wordt gebracht voor warm tapwater in de keuken en badkamer
Balansventilatie met warmteterugwinning (WTW): zorgt voor verse lucht in de woning
Meters: voor het meten van hoeveelheden water, warmte, elektriciteit, luchtvochtigheid en CO2
Intelligentie: software die de systemen in de energiemodule aanstuurt
Omvormer: zet zonne-energie om in energie die in de woning gebruikt kan worden (alleen wanneer er zonnepanelen zijn geplaatst).
De lucht-water warmtepomp haalt energie uit de buitenlucht en gebruikt deze energie om het water te verwarmen. Het verwarmde water wordt zowel voor de verwarming als voor warm tapwater gebruikt. Zelfs bij zeer lage buitentemperaturen kan de warmtepomp nog voldoende energie uit de buitenlucht halen om de woning te voorzien van verwarming en warm tapwater.
Wanneer er een NL Alert wordt afgegeven waaruit blijkt dat ramen en deuren gesloten moeten worden is het belangrijk dat de ventilatie in de woning wordt uitgeschakeld. Dit doe je door op het display op de knop 'WTW uitschakelen' te drukken. De overige systemen blijven gewoon doordraaien.
Druk op het display op de knop 'WTW inschakelen'. Het ventilatiesysteem start dan weer op.
Na een stroomstoring start de energiemodule vanzelf weer op. De module start met het verwarmen van tapwater. Daarna schakelt het systeem voor ruimteverwarming in. Ook komt er na korte tijd weer frisse lucht uit de ventilatieroosters.
Nee, dit mag niet. In de energiemodule lopen gevaarlijk hoge spanningen en is er kans op verbranding bij aanraking van hete delen. Daarnaast bevat de module koudemiddel onder zeer hoge druk. Als je zelf klust aan de verwarmingsinstallatie of het ventilatiesysteem vervalt de garantie. Ook kunnen de energiekosten enorm stijgen. Wel mogen de filters uit de ventilatie unit regelmatig schoongemaakt worden door deze te stofzuigen.
In de handleiding beschrijven wij hoe je het beste om kunt gaan met de aangebrachte installaties. Wij raden je aan om de handleiding goed door te nemen.
Als je afwijkt van ons advies dan heeft dat invloed op je energieverbruik en kunnen we geen garantie verlenen op de energieprestatie van de woning en de installaties.
Verwarming
Verwarmen van de woning gaat anders dan je – waarschijnlijk– bent gewend. Doordat de woning goed geïsoleerd is koelt de woning ook langzamer af. Verwarmen door middel van een energiemodule met warmtepomptechniek gaat trager dan met een gasketel. Je kunt het beste de woning op een constante temperatuur houden, ook in de winter en bij afwezigheid. Het is dus belangrijk om de thermostaat ’s nachts en/of bij korte afwezigheid niet naar beneden te zetten.
Afhankelijk van de buitentemperatuur kan de temperatuur in de woning 1 a 2 graden stijgen in een halve dag. Naast dat dit niet comfortabel is, kost het ook meer energie om de temperatuur weer te verhogen. Een constante temperatuur is efficienter en kost uiteindelijk minder energie.
De warmtepomp zorgt voor lage-temperatuurverwarming. Dit betekent dat het water in de verwarming een temperatuur van 25-35°C heeft en geen 60°C . Hierdoor voelt de verwarming niet heet aan en is er geen stralingswarmte merkbaar. De woning wordt echter wel goed verwarmd.
De temperatuurinstelling van de thermostaat kan alleen in de dag stand aangepast worden. In de nachtstand staat deze op 19°C en in vakantiestand staat deze standaard op 18°C. Het vastzetten van deze temperaturen zorgt ervoor dat, vooral als je langer van huis bent, er niet onnodig energie gebruikt wordt.
Doordat de woning goed geïsoleerd is koelt de woning langzamer af. We adviseren om de thermostaat toch op een constante temperatuur te houden. Het op aangename temperatuur brengen van de woning duurt langer dan met een gasketel.
Houd in de zomer overdag ramen en deuren gesloten. Is er zonwering en/of gordijnen aanwezig sluit deze dan overdag. Wanneer de zon onder is en de buitentemperatuur is gezakt tot onder de binnentemperatuur, kun je ramen en deuren juist wel tegen elkaar open zetten om de warmte zo veel mogelijk uit de woning te krijgen.
In basis kan de warmtepomp niet koelen tenzij je een uitvoering hebt (gekocht) met koelfunctie en het afgiftsysteem aan voorwaarden voldoet.
De buitenunit produceert 43 db; ongeveer evenveel geluid als het zoemen van een koelkast.
Lekkages buiten de energiemodule meld je bij de woningcorporatie of los je zelf op.
Bij lekkage in de energiemodule neem je contact op met Factory Zero via 085-7600857.
Warm(tap)water
In de energiemodule zit een buffervat voor 150 of 200 liter warm water. Afhankelijk van het type douchekop dat wordt gebruikt is dit voldoende om ongeveer tot 40 minuten continu warm water te gebruiken. Wanneer je warm water gebruikt, wordt het water in het buffervat aangevuld en op temperatuur gebracht door de warmtepomp. Het opwarmen begint al na circa zes minuten. Als het buffervat helemaal gevuld zou zijn met koud water, duurt het 1- 1,5 uur om de volledige inhoud van 200 liter weer op temperatuur te brengen.
Het kan zijn dat het buffervat volledig afgekoeld is en er tijdelijk geen warm water beschikbaar is. Binnen 60-90 minuten is het vat weer volledig gevuld met warm water. Meestal kan er na 10-15 minuten weer warm water gebruikt worden. Is dit niet het geval zijn dan kan er een storing zijn. Neem dan contact op met Factory Zero op 085 - 760 08 57.
Wij adviseren om gebruik te maken van een thermostaatkraan en een waterbesparende douchekop. Dit is een douchekop met een doorstroomsnelheid van 6 liter per minuut. Zo is het verbruik zo laag mogelijk en heb je langer beschikking over warm (douche)water.
Wanneer het voorraadvat leeg is wordt het aangevuld met koud water. De module brengt het koude water in het vat weer op temperatuur. Als het voorraadvat helemaal leeg is duurt dit ca. 60-90 minuten. Hierna kun je weer ongeveer 40 minuten continu warm water gebruiken.
Het water in het voorraadvat wordt op een temperatuur gehouden van 55°C. Ook wanneer je geen warm tapwater gebruikt, koelt het water in het buffervat langzaam af. Wanneer de temperatuur gezakt is naar 45°C, zorgt de module er automatisch voor dat het voorraadvat weer wordt opgewarmd naar 55°C.
Het voorraadvat wordt standaard op een temperatuur gehouden van 55°C. Ten behoeve van legionella preventie wordt deze temperatuur een keer in de twee weken verhoogd naar 65°C. Afhankelijk van de uitvoering kan dit ook wekelijks naar 60°C zijn.
Ja je kunt tegelijkertijd douchen en in de keuken warm water gebruiken. Wel is het aangebrachte leidingsysteem voor drinkwater in de woning van invloed op de waterhoeveelheid.
Ventilatie
Iedereen produceert dagelijks een aantal liter vocht. Vocht is schadelijk voor de woning. Hierdoor ontstaat bijvoorbeeld schimmel op de muren, gaat hout sneller rotten, bladdert verf af en droogt de lucht langzamer op waardoor meer energie nodig is om de woning te verwarmen. Doordat een woning zeer luchtdicht is gebouwd is ventilatie nodig om vocht naar buiten te drijven.
De woning is voorzien van een warmte terug win balansventilatiesysteem. Dit systeem blaast net zoveel verse lucht de woning in als dat het gebruikte lucht uit de woning afzuigt. De ventilatie werkt automatisch en kan met de bediening op het display handmatig worden bijgestuurd. Een sensor in de ventilatie meet de hoeveelheid CO2 in de binnenlucht. Wanneer deze te hoog is gaat het systeem meer ventileren.
Het systeem meet de CO2-waarde van de lucht in je woning. Wanneer deze waarde te hoog is gaat het systeem automatisch meer ventileren.
De ventilatie unit zuigt gebruikte lucht af uit de woning door de afzuigpunten in de keuken, badkamer en het toilet. De unit blaast vervolgens verse buitenlucht de woning in via de woonkamer en slaapkamers. De warmte uit de afgevoerde lucht verwarmt de toegevoerde lucht in de warmte terug win ventilatie-unit. Voordeel hiervan is dat er geen tocht meer in de woning wordt ervaren en er minder energie nodig is om de koude buitenlucht te verwarmen.
Bij het douchen gaat de automatische ventilatie harder werken op basis van de gemeten luchtvochtigheid. Indien gewenst verhoog je de ventilatie op het display handmatig. Na een uur gaat de automatische ventilatie weer in werking.
Bij het koken maak je gebruik van de afzuigkap en verhoog je de ventilatie – indien gewenst – op het display. Na een uur gaat de automatische ventilatie weer in werking.
In de winter wordt de lucht die de woning wordt ingeblazen voorverwarmd met behulp van de warmte van de afgezogen lucht voordat deze de woning in wordt gelaten.
Je kunt de ventilatie - tijdelijk - handmatig verhogen op het display. Afhankelijk van het type energiemodule gaat de CO2 gestuurde ventilatie na 30-60 minuten weer in werking.
Het is niet nodig om ramen of deuren open te zetten, het mag wel. De woning is heel goed geïsoleerd en voorzien van een modern ventilatiesysteem met warmte terugwinning. Het is niet nodig om een raam of deur open te zetten, maar als je dit prettig vindt dan is dat geen enkel probleem. Houd er wel rekening mee dat kostbare warmte verloren kan gaan en dat dit van invloed kan zijn op het energieverbruik. Omdat opwarmen van de woning meer tijd kost kun je beter niet te vaak en/of te lang een raam of deur opengezet worden.
Dit doe je het beste ’s avonds wanneer de buitenlucht is afgekoeld. Zet de ramen (en/of deuren) tegen elkaar open om warme lucht uit de woning te verdrijven. Dit is alleen zinvol wanneer de buitentemperatuur lager is dan de binnentemperatuur.
Zomers wanneer de verwarming ‘uit’ staat wordt de lucht die de woning ingeblazen wordt niet verwarmd door de afgezogen lucht. Dit wordt automatisch geregeld.
De kier van ongeveer 2 cm onder de deur is belangrijk voor de doorstroming van de lucht in huis. Hierdoor kan verse lucht de kamer instromen. Zorg ervoor dat de kier altijd openblijft. Leg er niets tegenaan.
Maak de kunststof hoes van de energiemodule los. De ventilatie-unit is de grote witte kast met een grijze deur. Achter de grijze deur zie je twee rechthoekige openingen met de filters. Deze kunnen los van elkaar verwijderd worden. Onthoud wat de bovenzijde van het filter is en hoe je de filters eruit haalt.
Op het display komt automatisch een melding om de filters van het ventilatiesysteem schoon te maken. Hoe je ze schoon kan maken lees je hieronder. Wanneer je ziet dat de filters van het ventilatiesysteem vies zijn kun je ze ook schoonmaken.
Voor het reinigen van de filters gebruik je een stofzuiger. Als je de filters uit de kast hebt gehaald, kun je er eenvoudig met de stofzuiger overheen gaan en ze stof vrij maken. De filters nooit nat reinigen
Onthoud bij het verwijderen wat de bovenzijde van het filter is en welke filter boven en onder geplaatst is. Plaats de filters na het schoonmaken op dezelfde wijze en dezelfde plek terug, anders bestaat het risico dat je stof de woning inblaast.
Op het derde scherm op het display kun je de melding ‘filters reinigen’ resetten. Blijft de melding in beeld of kan je de button niet vinden stuur dan een e-mail naar service@factoryzero.nl met daarin naam, adres, telefoonnummer en omschrijving van de melding. Wij resetten de melding op afstand.
Eens per jaar, indien deze niet regelmatig worden gereinigd.
Indien u een service en onderhoudscontract heeft (rechtstreeks of via de verhuurder) worden deze per post toegestuurd of tijdens een servicebeurt door een monteur geplaatst.
Indien u geen service en onderhoudscontract heeft kunt u deze zelf online bestellen en eenvoudig vervangen. Voor het model Brink Excellent 300 400 kiest u de G3 filters 85x525 met artikelnr. 531770 of voor het model Brink Flair 325 / 400 kiest u de filters G4/G4 met artikelnr. 532716.
Deze kunt u bestellen op https://mijn.brinkclimatesystems.nl of via een andere aanbieder
Als de afzuigpunten vuil zijn kun je deze met een licht vochtige doek (zonder schoonmaakmiddel) schoonmaken.
Het display
Het display is gekoppeld aan de installaties in de energiemodule. Hiermee kan de verwarming (thermostaat) en de ventilatie van de woning worden bediend. Ook kun je op het display zien hoeveel energie er dagelijks wordt opgewekt, hoeveel energie je gebruikt en wat het verwachte verbruik is aan het einde van het jaar.
Thermostaat: De temperatuur van de thermostaat. Met pijltjes in te stellen tussen 19-24°C.
Temperatuur: De gemeten temperatuur in de woonkamer. Als de pijltjes rechts van de temperatuur bewegen wordt de woonkamer verwarmd.
Verbruik: Het verbruik van de energiebundel (per maand/jaar)
Ventilatie: De ventilatie werkt automatisch. Deze kan ook handmatig bediend worden door op het pijltje te drukken. Na een uur gaat de ventilatie vanzelf terug naar de automatische werking.
Filter: Wanneer het filterlampje brandt moeten de filters gereinigd worden.
Huisje (rood): Voorgeprogrammeerde verwarmingsstand
Huisje (blauw): Voorgeprogrammeerde koelstand (afhankelijk van configuratie)
Maan: Voorgeprogrammeerde nachtstand
Koffer: Voorgeprogrammeerde stand voor wanneer je langer dan 1 week van huis bent.
Pijl rechts: Met deze pijl kan naar het volgende scherm gescrold worden.
Opwekking: De hoeveelheid zonne-energie die de panelen hebben opgewekt. De stippellijn geeft de verwachte opwekking aan.
%/kWh: Verbruik in percentage of in kWh
Maand/jaar: Verbruik per maand of jaar
Huishoudelijk: De hoeveelheid energie die in het huishouden gebruikt voor bijvoorbeeld koken, wassen, drogen, televisie kijken en verlichten.
Gebouw gebonden: De hoeveelheid energie die gebruikt wordt om de woning te ventileren en van warmte te voorzien.
Warm water: De hoeveelheid energie die gebruikt wordt om warm water te hebben
Vooralsnog kun je alleen storingen opmerken doordat je bijvoorbeeld niet de beschikking hebt over warm water, de radiatoren of vloerverwarming niet warm word(t)(en) of het display niet functioneert.
Het display in de woning kan voor korte tijd van de wand gehaald worden. Wanneer het display en de kabels zijn losgehaald, meet de warmtepomp geen temperatuur in de woonkamer. De warmtepomp gaat hierdoor in storing.
Als je het display weer gemonteerd hebt is het belangrijk om, in de energiemodule, de warmtepomp weer in te schakelen. Dit doe je door op het bedienunit van Mitsubishi Electric op de ronde knop - rechts onderin - te drukken. Kun je de bedienunit niet vinden neem dan contact met ons op via 085-7600857. Wij schakelen de module op afstand weer in.
Als je het display weer gemonteerd hebt is het belangrijk om, in de energiemodule, de warmtepomp weer in te schakelen. Dit doe je door op het bedienunit van Mitsubishi Electric op de ronde knop - rechts onderin - te drukken. Kun je de bedienunit niet vinden neem dan contact met ons op via 085-7600857. Wij schakelen de module op afstand weer in.
Het display krijgt geen informatie van het systeem. Het systeem voorziet het display weer van informatie. Mocht de melding in beeld blijven stuur dan een e-mail met naam, adres en telefoonnummer op service@factoryzero.nl. Alle systemen voor verwarming, warm tapwater, ventilatie, energieopwekking e.d. blijven echter gewoon doorwerken. U hoeft zich geen zorgen te maken voor comfortklachten of gemiste energieopwekking.
Op het derde scherm kan je de melding ‘filters reinigen’ resetten. Blijft de melding in beeld of kan je de button niet vinden dan ontvangen we graag een e-mail met daarin naam, adres, telefoonnummer en omschrijving van de melding op service@factoryzero.nl. Wij resetten de melding op afstand.
De energieopwekking en het energieverbruik in de woning worden continu gemeten. Om verschillende redenen kan het voorkomen dat een of meerdere metingen over een bepaalde periode niet goed lukken, bijvoorbeeld door het wegvallen van de communicatie of een defecte energiemeter. Op zo’n moment is de data onbetrouwbaar of helemaal niet beschikbaar. Omdat wij alleen betrouwbare data laten zien op het dislay, wordt in dit geval de melding ‘geen data beschikbaar’ getoond. Wanneer deze melding langer op het display blijft staan, stuur je een e-mail naar service@factoryzero.nl. Wij gaan dan na wat de oorzaak is.
Als je geen abonnement hebt afgesloten heb je geen informatie over opwekking en verbruik van energie. Wil je dit inzicht wel stuur dan een e-mail naar service@factoryzero.nl
Slimme meter
Slimme meters houden bij hoeveel elektriciteit je uit de zonnepanelen op het dak van je woning teruglevert aan het elektriciteitsnet en hoeveel elektriciteit je afneemt van het elektriciteitsnet.
Door de slimme meter heb je altijd inzicht in je totale energieverbruik. Als je meer energie en daardoor geld wilt besparen kan je op basis van dit inzicht je gedrag in huis aanpassen. Je kunt bijvoorbeeld korter douchen of de ramen in de koude maanden minder vaak openzetten.
Gegevens meten
Om het display in de woning van informatie te voorzien (opwekking en verbuik). Daarnaast geeft het inzicht of de woning voldoet aan de wettelijke verplichting voor energieprestatievergoeding (EPV) of energieprestatiegarantie (EPG) (indien van toepassing). Ook kunnen we met de gegevens storingen signaleren en oplossen voordat bewoners er hinder van ondervinden.
Gegevens over temperaturen, luchtkwaliteit, ventilatieluchthoeveelheid, verbruikte en opgewekte energie.
Factory Zero bewaart de gegevens niet langer dan noodzakelijk voor de bestemde doeleinden.
Factory Zero gebruikt alleen de woonplaats, straatnaam en het huisnummer.
De beschikbare data uit de woning wordt door Factory Zero gebruikt en verwerkt in overeenstemming met de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Hiervan is melding gedaan bij de Autoriteit Bescherming Persoonsgegevens. Wij nemen passende beveiligingsmaatregelen om de gegevens te beveiligen tegen verlies of enige vorm van onrechtmatige verwerking. Door het tekenen van het huur- of koopcontract is hiervoor toestemming gegeven.
De gemeten grootheden (zie bovengenoemde vraag) worden gebruikt voor onder andere:
- Prestatiegarantie; om garantie te kunnen geven dat je woning ook de afgesproken prestaties behaalt
- Inzicht in energieprestatie en functioneren van de installaties in relatie tot het gebruik van de woning.
- Voor optimalisatie van onze dienstverlening; om de te leveren diensten in het kader van de
Energieprestatiegarantie te evalueren en blijvend te optimaliseren.
Voor dataverbinding tussen de woning en de databases maakt Factory Zero alleen gebruik van zogenaamde VPN verbindingen.
VPN staat voor Virtual Private Network. Dit zorgt voor een beveiligde (versleutelde) en anonieme (omgeleide) toegang tot een netwerk. De internetverbinding is door gebruik van VPN veiliger. Net zoals dat een firewall gegevens op een computer beschermt, beschermt een VPN-verbinding gegevens online.
Wij delen alleen geanonimiseerde gegevens uit je woning met partijen zoals benoemd in het aanhangsel EPV voor louter ontwikkelingsdoeleinden en garanties van onze producten en diensten. Persoons- en adresgegevens worden niet met derden gedeeld.
Wij zien er altijd op toe dat de gegevens alleen gebruikt worden voor de genoemde doeleinden. Andere partijen zijn verplicht te werken conform de privacyrichtlijnen van Factory Zero.
Als je van mening bent dat Factory Zero de gegevens van je woning niet meer mag verwerken, dan verzoek je Factory Zero om je gegevens te verwijderen. Stuur ons een e-mail met je verzoek voorzien van je naam, adres en telefoonnummer. Binnen 4 weken laten wij weten of en in hoeverre wij aan je verzoek kunnen voldoen. Bij EPV- en EPG-woningen is het niet mogelijk om het verwerken van gegevens te stoppen.
Storingen en vragen
Voor spoedeisende storingen aan de verwarming, aan de warmwatervoorziening of bij lekkage in de energiemodule zijn wij 24 uur per dag bereikbaar op 085 - 760 08 57.
Voor niet spoedeisende storingen ontvangen we graag een e-mail met daarin naam, adres, telefoonnummer en omschrijving van de melding op service@factoryzero.nl
Bij vragen ontvangen we graag een e-mail met daarin uw naam, adres, telefoonnummer en de vraag op service@factoryzero.nl
We ontvangen uw vraag graag via e-mail op service@factoryzero.nl.
De servicemedewerker van Factory Zero draagt herkenbare bedrijfskleding van Factory Zero. Op verzoek kan de medewerker (of partner van) Factory Zero een deugdelijk legitimatiebewijs (rijbewijs, paspoort of ID-kaart) laten zien.