Factory Zero wint de Rabobank Innovation Challenge Award 2019

Factory Zero wint de Rabobank Innovation Challenge Award 2019 in de categorie Energietransitie met een unaniem besluit van de jury. De award is gewonnen met de door Factory Zero ontwikkelde en geproduceerde iCEM (Integrated Climate Energy Module). Een vergaande integratie en innovatie van losse bouw- en installatiecomponenten – geassembleerd in eigen fabriek – met slimme smart-industry technologie. De iCEM wordt plug & play gemonteerd op de bouwplaats wat staat voor de toekomst in de bouw.

De ontwikkeling van de iCEM

De ontwikkeling van de iCEM is het resultaat van een nauwe samenwerking met diverse partners waaronder ABB, Alklima (Mitsubishi), BRINK Climate systems, Enervalis, RC Panels, Ubbink en WTH. De module onderscheidt zich door compactheid, plug- and play aansluiting, aansturing door middel van slimme algoritmes en de monitoring van energie. Voor monitoring worden iHAQ (intergrated Healthy Air Quality) sensoren gebruikt het meten van CO2, luchtvochtigheid, fijnstof en vluchtige organische stoffen ook de luchtkwaliteit. 

Met de iCEM is gezond gasloos wonen sneller, goedkoper en met een forse besparing op CO2 te realiseren. Zowel voor renovatie als nieuwbouw.